Otthonfelügyelet időseknek

Donation

£
Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: £5.00

Mit is jelent az Otthonfelügyelet

Az Otthonfelügyelet egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi, hogy egyedül élő idősek is biztonságban, nyugalomban éljenek otthonukban.

Az öregség velejárója, hogy az ember sérülékenyebbé válik, rosszabbul lát, egészségügyi állapota romlik. Ez magában hordozza a veszélyt, hogy az egyedülálló idősekkel  illetve azok, akik mozgásukban korlátozottakkal gyakrabban történik baleset, amikor az azonnali vagy gyors segítség életet menthet illetve hosszú távon életet befolyásol.

Mit csinálunk?

Partnereink segítségével az alábbiakat valósítjuk meg

  • IoT technológia alkalmazásával kialakítunk egy olyan otthont, amely figyel, felmér és figyelmeztet
  • eszközeink figyelik a mozgást, esés esetén megadott személyt riasztanak
  • biztosítják az ingatlanba való bejutást szükség esetén
  • lehetőséget teremtenek a hozzátartozók illetve arra megbízott személyeknek, hogy figyeljék a lakást, személyt
  • mozgásukban korlátozottak számára lehetőséget teremtenek, hogy teljeskörűen irányítsák az otthonukat anélkül. hogy bármilyen akadályba ütköznének
  • lehetővé tesszük a hangvezérlést

Miért?

A szerencsésebbek megöregszenek. A gyermekek, unokák aggódnak. Minden családban előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogyan segítsünk szüleinknek, nagyszüleinknek öregségük idején. Lehetőségek:

  • magára hagyjuk szeretteinket
  • magunkhoz vesszük őket
  • intézményi ellátást keresünk

Az első lehetőségről nem kell beszélni. Szüleinknek, nagyszüleinknek felneveltek, törődtek velünk. Mi szilárdan hisszük és valljuk, hogy a fiatalabb generáció köteles segíteni nekik és törődni velük.

Családtag általi ellátás biztosítsa: Rendkívüli, az emberi kapcsolatokat is megterhelő lépés, ha a szülő, nagyszülő idős korában a megszokott környezetéből elmozdításra kerül és családtaghoz költözik. Legyünk őszinték. Az ember egy adott kor után már nem ugyanaz a személy, aki volt fiatalabb korában. Ez folyamatos konfliktust eredményez és egy idő után az emberek ezt a lépést a legtöbb esetben megbánják.

Intézményi ellátás: Lehet az bármilyen intézmény egy megszokott környezetet, az otthonát senki nem hagyja el szívesen. Fokozottan igaz ez az időskorúakra. Arról pedig ne beszéljünk, amikor az ígéretek ellenére nem azt a szolgáltatást nyújtja az intézmény, amit megígért.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy egy otthon biztonságos átalakítása lényegesen olcsóbb, mint egy intézményi ellátás kifizetése és a legtöbb esetben mindenki számára előnyösebb megoldás. Az otthon átalakítása során nem szükséges felúljítást végezni, vagy nagyobb beruházást csinálni.

Hogyan segítünk?

Szeretnénk, ha ez a szolgáltatás, ez a lehetőség mindenki számára elérhető lenne. Nem csak magánszemélyekkel, hanem szervezetekkel, állami intézményekkel is szeretnénk együttműködni azért, hogy a lehető legszélesebb körben, nagyvárosokban illetve vidéki kistelepüléseken is, az időskorúak a megszokott környezetükben, biztonságosan tudjanak élni.

Mi biztosítjuk a szakértelmet és beszereljük az eszközöket. Ezt elvégezzük ellenszolgáltatás nélkül. Amiben segítséget kérünk az az eszközök megvásárlása. Szeretnénk, ha jelentkeznének továbbá azok, akik szeretnének, hogy segítsünk.

Átláthatóság

Szervezetünk az Egyesült Királyságban bejegyzett non-profit szervezet. Ennek az oka egyszerű. Nemzetközi projektjeink is vannak, amelyeket egy Egyesült Királyságban bejegyzett szervezettel könnyebben tudunk végrehajtani. Minden, amit teszünk, ami adományt összegyűjtünk nyilvánosan közzéteszünk. Az eredményekről, az elért célokról a nyilvánosságot illetve a hatóságokat rendszeresen tájékoztatjuk. Ezen felül természetesen a megkereséseket megválaszoljuk.

Tegyünk együtt azért, hogy szeretteink öreg korukban is biztonságosan éljenek otthonukban, a megszokott környezetükben.

Lépések

Adománygyűjtés

Egy otthon felszerelése megközelítőleg 200,000-Ft. Ez nem foglalja magába a telepítést, amelyet azonban mi ingyen elvégzünk.

Megkeresések átnézése, kapcsolatfelvétel

Rászorultsági alapon használjuk fel a rendelkezésünkre bocsátott pénzügyi keretet és végezzük el a telepítést.

Kivitelezés, megvalósítás

A kivitelezést magyarországi partnereinken keresztül valósítjuk meg.

Eredmények közzététele

Minden project megvalósulása után közzétesszük és tájékoztatjuk az adományozókat az eredményekről.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »